NOUVELLE VAGUE



Nouvella Vague, grubu daha önce dinlenmemiş yani bilinmeyen bayan vokalistler tarafından şarkıların yorumlanmasıyla temelleri atılan bir müzisyen grubu olduğunu öğrenince ağzım bir karış açık kalmıştı. Neden diye soracak olursanız da şarkıları gerçekten mükemmel şarkılara geçmeden önce grup hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Fransız müzisyenler Marc Collin ve Oliver Liboux tarafından 80'lerin ünlü new wave parçalarını kendilerine has yorumlamalarıyla grubun temelleri atılmış. Ayrıca Nouvella Vagua, 1950'lerde ortaya çıkan önemli bir sinema akımının adı. Yeni albümleri "Bande A Part " içerisinde yer alan The Killing Moon, Dancing With Myself,(klibi şiddetle tavsiye edilir.) Blue Monday, Heart of Glass, Dance with  Me  gibi birçok hit şarkıyı kendilerine has tarzlarıyla yorumlamışlar. Solistlere gelecek olursak  Melanie Pain, Liset Alea grup solistlerinden yalnız ikisi. ( Şarkılar sayfanın sonunda da yer almaktadır.)
Liset Alea 


    Liset Alea söz yazarlığının yanında o güzel sesi ve sahne performansıyla Nouvelle Vague grubunun solistlerinden biri.
Ben grubu Liset Alea ile tanıdım diyebilirim dinleyince de bu neyin nesiymiş diyemeden de edemiyor insan. Dance With Me ve Ever Fallen ın Love şarkılarını dinlemenizi tavsiye ederim. Ama şunu demeden geçemeyeceğim Dance With Me şarkısını dinlemekle kalmayın klibini de izleyin. İçinizde ki dans etme aşkı ortaya çıksın birden...




Melanie Pain





      

   
Şimdiki solistimiz de Melanie Pain. Grubun  ilk ve ikinci albümlerinde yer alan solistimiz Paris'te gündüzleri grafik atölyesinde çalışırken birden  kendini  grup içerisinde bulmuş. Grup içerisinde  en çok adı duyulan solistlerin biri Pain, bu da ne denli başarılı olduğunu kanıtlıyor belki de. Benim size tavsiye   edebileceğim şarkılarının başında My Space'de yer alan Ignore Moi ve La Cigarette şarkıları olacaktır.







                                           




                                              

KÜÇÜK KADIN


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder