1940 MODASI



Bir başka yazımda 1950 modasına az da olsa değinmiş kendimce bir şeyler yazmaya çalışmıştım. Bu yazımda da 40'lı yılların modasına değinmeye çalışacağım. 1940'lı yıllar II. Dünya Savaşının yaşandığı yıllar olmasından dolayı kadın modası biraz feminen çizgiden ayrı duruyor. Şahsen 1940 ve 1950 modası genel anlamda birbirinden farklıdır. Genel olarak kıyafet anlayışı aynı gibi görünse de 40'lı yıllarda "maskülen" tarzın daha ağır hissedildiğini görürüz. 1940 kadın modası denilince şüphesiz benim anahtar kelimelerim;  maskülen giyim ve retro saçlar..

O dönemin modasını belirleyenler arasındaki stil ikonlarından birisi Katharine Hepburn. Hepburn giyim tarzıyla biraz feminen  çizginin dışında olmasından dolayı, maskülen tarzın en belirgin olduğu isimlerden biri. Aynı zamanda, saçlarını kısacık kestirmeyi seven ve kendisine "Jimmy" diyen erkeksi birisi olduğu da bilinmekte. Bu erkeksiliğe rağmen zariflik her zaman bu dönemlerin vazgeçilmezleri arasında olduğunu söylemekte fayda var.

Katharine Hepburn
Katherine Hepburn
 
Ingrid Bergman'da bu dönemin klasik ikonlarından birisi. Retro saçların bu dönemdeki etkisini Ingrid Bergman ile hissetmemiz zor olmayacak. Şunu da söylemeden geçmeyeyim bu dönemde belin inceliğini belli eden kemerlerde sıkça kullanılmış.

Ingrid Bergman
Ingrid Bergman

1940 modası hakkında benim söyleyeceklerim bu kadar. Başka yazımda görüşmek dileğiyle. :)


Küçük K. 






Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder