RİFF COHEN

Yazımı, Riff Cohen'in şarkıları eşliğinde okumak isterseniz sayfanın alt tarafındaki bağlantı penceresinden şarkılara  ulaşabilirsiniz.


Riff Cohen, en yakın arkadaşımın dinleyip beğenmesinin ardından -sende dinle bakayım şunu demesiyle dinleyip hayran kaldığım sanatçılardan biri haline geldi. Yazımı çok uzatmayacağım ama ne dinliyoruz, kimi dinliyoruz kim bu Riff Cohen derseniz biraz bilgilendireyim sizi. Öncelikle sanatçımız, İsrail'de büyümüş ve burslu olarak Güzel Sanatlar Fakültesini kazanınca Paris'e taşınmış. İbranice, Fransızca olarak şarkılarını seslendiren sanatçımız oryantal müzikle rock müziğini harmanladığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda Riff Cohen şarkılarını annesinin yayınlanmamış şiirlerinden bestelendiği de söylenir. Ülkemizde 2015 yılında  Riff Cohen'in "Dans Mon Quartier" şarkısını  Simge Sağın adlı şarkıcımız "Mış Mış" isimli şarkısıyla seslendirdi. Kendisine has müzik anlayışı olan Riff Cohen bu duruşunu da hiç bozmadığını şarkılarında görebiliyoruz.

Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle..












Küçük K.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder