MARMARİS (MUĞLA)


Bu yazımda memleketimden bir köşe, Marmaris'i yazacağım. İlk üniversitemi burada okumakla birlikte iki sene yaşadım Marmaris'te. Memleketim diye demiyorum Muğla'nın her ilçesi bir başkadır. Bu yazımda sizlere Marmaris hakkında biraz bilgi vereceğim. Tabii bir kaç mekan tavsiyem de olacak.

Öncelikle Marmaris, yarımada şeklinde olup güneyinde akdeniz yer alır. Marmaris adının yıllar önce mermerciliğin yoğun olmasından dolayı " Mermeris" denmiş ve Cumhuriyet döneminde bu isim Marmaris olarak resmileştirilmiş.

Başka bir rivayet  ise Marmaris Kalesini, Kanuni Sultan Süleyman yaptırır ve mimarisini beğenmediği için mimarın asılmasını ister yani "mimari as" kelimesinden şehrin isminin oluştuğu söylenir. Öncelikle şunu söylemem gerekirse Marmaris'i gezmek için çok uzun bir süreye ihtiyaç var. Aynı zamanda bu geziyi ikiye ayırmamız gerekir. Kültürel bir gezi istiyorsanız ama arada da denize girerim diyorsanız size bir kaç tavsiye vereyim. 



Marmaris Kalesi, hem şehir merkezine yakın olmasından dolayı mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri. İçerisinde aynı zamanda müze de yer alır. Giris için 5 tl gibi bir ücret ödeniyor. Tabii müze kartınız varsa sizin için daha uygun olur. Aynı zamanda kalenin manzarası muhteşemdir. 


Amos Antik Kenti başka uğranılması gereken yerlerden birisi. Marmaris'e 24 km olan antik kent Kumlubük'te yer alıyor. Detaylı bilgi almak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır. 


Kale sokağındaki dar sokaklarda gezilmesi gereken yerlerden birisidir. Gönlünüzce gezin kaybolmayacağınızın garantisini verebilirim. Genel olarak ya Marmaris Pasajına ya da deniz kenarına çıkarsınız. Deniz kenarına çıkarsınız eğer benim çok sevdiğim mekanlardan olan Ali Baba kafeye uğrayabilirsiniz. Demin pasaj demişken onu da açayım biraz pasajın içinde alışveriş merkezleri gibi küçük dükkanlar yer almakta aynı zamanda pasajın içerinde birde sahaf bulunur. Marmaris'in tek sahafıdır ayrıca.
Polen Kafe
Başka bir mekan tavsiyem ise Polen Kafe, fazlaca sessiz, kedili bir mekan. Deniz kenarından biraz uzakta yer alsa da Marmaris'e tekrar gidince uğrayacağım mekanlardan bir tanesi. Burası kahvaltı için gayet iyi bir mekan  şehrin gürültüsünden uzak olmasının yanında keki, poğaçası ayrı bir güzel. 

Marmaris de gezmeniz gereken yerlerden birkaçını sıralamam gerekirse,

1. Marmaris Kalesi
2. Kordon Boyu
3. İçmeler (Şehir merkezine 20 dk kadar sürmekle birlikte plajı baya iyidir.)
4. Antik Kentler (Amos, Asartepe)
5. Selimiye
6. Kız Kumu
7. Sedir Adası
8. Turunç
9. Bozburun


Bu yazımda Marmaris hakkında az da olsa bir şeyler yazmak  istedim umarım faydalı olur. Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle.:)

Küçük K.












Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 yorum:

  1. Baccarat - Definition and Meaning in a Betting - Wilbur
    A bet is a form of betting whereby a หารายได้เสริม bettor places two or more 바카라 wagers on a selection 제왕 카지노 of five or more numbers. The bettor selects a

    YanıtlaSil