VİNTAGE MODASI



Uzun süredir yazmak istediğim yazımı sonunda bugün yazacağım. Yaz dönemi olması nedeniyle  aktif olarak bir şeyler kaleme alamasak da yavaş yavaş sonbaharın gelmesiyle aktifleşmeye başlayacağız. Sizlere bugün vintage akımından bahsedeceğim. Tabii bu yazıma görseller daha çok hakim olacak. Vintage modası uzun zamandan beri  karşımıza çıkmakta ama neymiş bu vintage modası gelin öğrenelim.

Vintage modası, eşyadan, kıyafetlere, otomobile kadar giden, belli bir dönemi yansıtan, ikinci elde denilebilir lakin bu kavramdan ziyade belli bir dönemin somut eşyalarının günümüzde kullanılması anlamına gelmekte. Yani bir deyişle antika eşyalar.

Vintage modasının yelpazesi olabildiğine geniş. Şunu da söylemeliyim ki bende eski eşyaları toplayan vintage hastası biriyim. Nedense tarih kokan her şey bana daha cazip gelir. Ne de olsa bir yaşanmışlık hissi veriyor. Şimdi sizi görsellerle baş başa bırakayım yazının sonunda ise size vintage eşyalarla dolu birkaç mekan önerim de  olacak.

Vintage giyim

Vintage giyim

Vintage giyim


Vintage giyim

Şüphesiz benim en çok ilgimi çeken kategori bu olsa gerek. Kloş etekler, uzun 90'lı yılların elbiseleri her daim ilgimi çekmiştir. Küçük butik dükkanlardan aldığım kıyafetler ve annemden kalan bir kaç parça kıyafet ile bu açlığımı bastırmaya çalışıyorum desem yalan olmaz.

Az kalsın unutuyordum şu zamanlarda gelinlerin gözü de vintage gelinliklerde. Anne gelinlikleri bu durumun ilacı olabilir:)

Vintage gelinlik
Vintage gelinlik

Gelelim vintage eşyalara... 








Vintage Bavul

Vintage sandıktan sehpa

Vintage modası, tabii bu kadarla bitmiyor ama size fikir sahibi edebildiysem ne mutlu bana. Bu dekorasyonlardan ilham alıp evinizin tarih kokan bir mekan haline getirebilirsiniz. Şayet kendi evim olunca ilk yapacağım vintage dükkanlarına gidip işime yarayanları kucaklayıp evime getirmek  olacak. Aynı zamanda ikinci el dükkanları yani halk diliyle "eskiciler" de çok cazip fiyata üzerinde yaşanmışlık olan eşyalara sahip olabilirsiniz. 

Şimdiyse size vintage eşyalarla dolu birkaç mekan önereceğim. İlk önce Muğla'dan başlamam gerekirse direkt ikinci el dükkanı olmasa da yeni üretim ürünlerin bulunduğu Vız Vız Town'u önerebilirim.

Ankara ise bu konuda biraz daha çeşitli Ayrancı'da kurulan antika pazarında vintage eşyalar bolca yer alıyor. Bu gezimiz hakkında da bir yazımız bulunmakta umarım yardımcı olur. (http://bi1dunya.blogspot.com.tr/2016/03/gunlerden-ankara-ve-antika-pazari.html) 

Aynı zamanda gene Ankara'da yer alan Dantel Kafe'de de vintage ürünleri bulabilirsiniz. (http://bi1dunya.blogspot.com.tr/2016/05/dantel-kafe-ankara.html)http://bi1dunya.blogspot.com.tr/2016/05/dantel-kafe-ankara.html

Başka bir yazımda görüşmek üzere.:)


Küçük kadın









Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 yorum:

  1. Vintage kavramına baktığımızda genellikle ‘’Antika’’ ve ‘’Retro’’ kavramlarıyla karıştırıldığına da şahit oluruz. Bu üç kavram benzer anlamları çağrıştırsa da üçü de esasen birbirinden farklı anlamlar taşır. Bu üç kavramı şu şekilde birbirinden ayırabiliriz:

    Vintage; 19. yüzyılda ortaya çıkan, belirli bir döneme ait olan kıyafet, çanta, ayakkabı ve aksesuarları kapsar. Retro; belirli bir döneme ait tasarımlardan ve çizgilerden ilham alınarak günümüzde de tasarlanan ya da üretilen kıyafet veya eşyaları kapsar. Son olarak Antika kavramı ise; 100 yıllık ya da 100 yılı aşkın bir geçmişi olan kıyafet veya ürünleri ifade etmektedir. Bu nedenle, eski görünümlü her kıyafet ya da aksesuarın vintage olamayacağını bir kere daha vurgulayabiliriz. 😊

    Vintage, Retro ve Antika Kavramlarına Yakından Bakış: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/vintage-retro-ve-antika-kavramlarina-yakindan-bakis/

    YanıtlaSil