BEYPAZARI (ANKARA)


    Beypazar'ına, Hulki Cin'in ödevi dolayısıyla yağmurlu, soğuk bir Ankara kışında gitmiştik. Yağmurlu olmasından dolayı Beypazarı sokaklarında ıslanmaktan başka çaremiz kalmadı. Hulki Cin'in seminer ödevi için müze ziyaretleri ve  Beypazarı evlerinin mimarisi hakkında bilgi toplamak adına Beypazarı'nın dar sokaklarında dolaştık. Beypazarı Ankara'ya 1-1,5 saat uzaklıkta. AŞTİ'den kalkan otobüslerle ulaşım sağlanıyor. Beypazarı, evleriyle özleşmiş, Ankara'nın turistlik ilçelerinden biri. Küçük, sakin bir yer fakat gelen ziyaretçileri ile baya kalabalık oluyormuş bizim gittiğimiz dönem yağışlı olmasından dolayı çok kalabalık değildi. Beypazarı'nı gitmeden evvel araştırdığımda Hıdırlık Tepesi çok kere karşıma çıkmıştı. Lakin gittiğimizde yolun kapalı olmasından dolayı Hıdırlık Tepesine çıkamamıştık.



     Beypazarı'na gitmeden evvel konaklama sorunumuzu halletmemize rağmen baya sıkıntı çekmiştik. Kaldığımız konakta ısınma problemi vardı. Siz siz olun Beypazarı'na gitmeden uzun bir süre önce rezervasyon işleminizi halletmeye çalışın.

    Gelelim Beypazarı'na.. Beypazarı havucunun meşhur olmasından dolayı havuç suyu çarşıda bolca satılıyor. Alaaddin sokakta yer alan çarşısı da gezilmesi gereken yerlerden biri. Beypazarı'nda bulunan Yaşayan Müze'ye de uğramanızı tavsiye ederim. Biz Konağın mimarisi hakkında bolca bilgi sahibi olmak için Yaşayan Müze'deki çalışanlardan yardım istedik onlarda bize bildiklerinin hepsini sundular. Giriş ücreti 5 tl olan müze içerisinde birkaç etkinliğiyle bizi eğlendirmişti. Kurşun dökme, Masal  anlatan nine bunlardan bir kaçıydı sadece. Beypazarı gezisi boyunca moralimi bozan şeylerden biri fotoğraf çekememekti tam makineyi çıkardığımda yağmur yağdığından iyiden iyiye sinir olmuştum.


İmaret meydanı- El sanatları dükkanları
Yaşayan Müze



Kesikbaşdede Türbesi

Beypazarı sokaklarında nereye çıkarsanız çıkın kaybolmuyorsunuz. Şunu da söylemeden geçmeyeyim Hulki Cin'in yazmış olduğu Geleneksel Beypazarı Evleri yazısını okuyup Beypazarı evleri hakkında mimari bilgiye sahip olabilirsiniz. Beypazarı'ndan dönerken fark ettim ki  Beypazarı gezimizde ne kadar çok sorun yaşasak da şikayet edemiyorum, Ankara farklı bir şehir, sokakları, caddeleri bana farklı bir tat verirken Beypazarı beni daha da Ankara'ya bağladı diyebilirim. Yolunuzu Beypazarı'na mutlaka düşürün. Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle..:)

                                                                                                            KÜÇÜK K.












Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder